Sallanarak Uyuyan Bebekler

Bu yazıyı sadece sallanarak uyuyan değil uyumak için hareket desteğine ihtiyaç duyan tüm bebekler için düşünebilirsiniz.
Hareket desteği ile uyumak nedir?
En yaygın şekilde:
Yenidoğan döneminde hareket desteği ile uyumak gayet doğal . Fakat bebeğiniz 4. Ayı geçtikten sonra hareketli uykular dinlendirici özelliğini kaybetmeye başlıyor. Bunun sebebi de, hareket halindeyken hafif uykudan derin uykuya geçmek bebeğiniz için oldukça zor olmaya başlıyor!
Eğer bebeğiniz 3 uyku dönemindeyse son uykuyu hareket halinde yapmayı tercih edebilirsiniz. Bu son uyku şekerleme uykusu olduğundan dolayı çok dinlendirici olmasa da sorun olmaz.
Eğer bebeğiniz 2 uyku dönemindeyse, mümkün olduğunca ikisini de yatağında yapmasında fayda var. ( istisnai günler tabi ki olacaktır) Eğer o gün 2 uykudan birini yatağında yaptıramayacaksanız ben genelde sabah uykusunu yatağında diğerini arabada/pusette vs yaptırmanızı öneririm. Bunun sebebi de, günün başlangıç uykusu olan ilk uyku ne kadar verimli olursa, günün devamının daha rahat ve huzurlu geçmesi daha muhtemel oluyor.
SALLAYARAK UYUTMAYI NASIL BIRAKABİLİRSİNİZ?
Bebeğiniz uykuya dalabilmek için sallanmaya, kucakta gezinmeye, hoplatılmaya, salıncakta/ arabada/ pusette olmaya ihtiyaç duyuyor olabilir.
Bu adımları uygularken, bebeğinizin ve sizin daha çok zorlandığınızı düşünüyorsanız, direkt 4.ya 5. Adıma geçmeye karar verebilirsiniz.
Duruma göre, her bir adımda daha az/fazla gün kalabilirsiniz, önemli olan ilerleme göstermek.
Bu uyku desteğini aşamalı olarak bırakmanın adımları:
Salıncakta uyumaya alışmış bir bebeğiniz varsa, her gün sallanma hızını azaltıp, salıncakta sallanmadan uyumaya birkaç gün içinde alıştırabilirsiniz.
Aynı şekilde, kucakta ya da ayakta sallayarak uyuttuğunuz bebeğinizi her gün biraz daha az sallayarak bir kaç gün içinde de sallanmadan uyumaya alıştırabilirsiniz.
Sevgiler,